Kom in de herfstsfeer - Aromatika

Kom in de herfstsfeer

aromatika herfst blog

De zomer is voorbij, de herfst is begonnen. Ergens begint het bij mij al te kriebelen. Rust, warmte, lekker knus op de bank terwijl buiten de wind om het huis blaast en de regen tegen het raam klettert. Heerlijk: herfst ! Mijn favoriete tijd van het jaar, buiten de winter natuurlijk !  Omarm de herfst en verhoog de herfstsfeer in huis met heerlijke geuren. Geuren die bij de herfst passen en je gezondheid bevorderen. Bij Aromatika hebben ze er een 4-tal op een rijtje gezet:

 

Goed humeur blend: niet iedereen is blij met de komende donkere dagen. Soms heb je er gewoonweg last van, en verlang je terug naar de warmte van de zon. De goed humeur blend kan je hierbij helpen. Aromatika heeft een zonnige mix samengesteld van sinaasappel, limoen, citroengras en lavendel. Zeg maar…de zomer in een flesje.

 

Dennennaalden olie: buiten het feit dat deze geur je al meteen in die heerlijke kerstsfeer brengt, heeft dennennaalden olie, bij verdamping, ook een zeer goede werking op de luchtwegen. Het helpt de ziektekiemen weg te houden. Wist je dat in sommige ziekenhuizen juist daarom dennennaalden olie wordt verdampt ?

 

Eucalyptus olie: Ga je wel eens naar de sauna ? Dan weet ik zeker dat je deze geur herkent. Fris, prikkelend en heerlijk voor de luchtwegen. Lost het slijm op bij holte ontstekingen en net als de dennennaalden olie, ontsmet Eucalyptus olie de omgevingslucht. Tip ! Gaat erg goed samen met Lavendel en Citroengras. Probeer maar eens !

 

Mandarijn olie: mandarijn olie heeft een bijzondere uitwerking op kinderen: ze worden er rustig en blij van. Welke ouder wil dat nou niet ! Last van nerveuze spanningen en slapeloosheid ? Neem vlak voor het slapen gaan een heerlijk warm bad, vermeng een aantal druppels mandarijn olie met een klein beetje melk en vermeng dit met het badwater (gebruik nooit pure essentiële oliën in bad). Wedden dat je slaapt als een roos ?

 

Er is dus genoeg keuze om de herfstsfeer in huis tijdens de herfst en de winter op te vrolijken. Uiteraard is er nog veel meer keuze. Experimenteer maar eens.

Mix, match, wees creatief met geuren !

 

Ik heb alvast een kleine mix voor je klaar staan mochten de ongemakken van de herfst en winter jou al te pakken hebben. Een heerlijke mix als je holtes vol zitten en ontstoken zijn;

 

Voeg toe aan een dampende kom met kokend water:

2 druppels Eucalyptus olie

2 druppels Dennennaalden olie

1 druppel Oregano

 

Handdoek over je hoofd en snuif rustig deze heerlijke dampen op met korte tussenpozen. Let op ! Hang niet te dichtbij met je gezicht, het water is kokend !

 

Met warme groet,

Frans Joosen

Add a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *